Sidmeny
Kategorimeny

Publicerad av den sep 13, 2012 i Övrigt, Papper | Inga kommentarer

Fågelsiluetter som väggdekoration

Fågelsiluetter som väggdekoration

Jag har sett dessa utomhus på villor och kände att jag också vill ha det i mitt vardagsrum. Jag tänkte först göra det av vanligt papper eller tjockare kartong med det brukar bli så känsligt för böjningar och annat. Jag fick sedan tag på ett tunt plastmaterial på ett oväntat ställe. På biltema i form av en skärbräda. Finns i flera färger och kostar bara 12:90:- och räcker till många fåglar 🙂

Du behöver:

  • Böjbar skärbräda från Biltema eller liknande
  • Pappersmall för fåglar
  • Vass sax
  • Vita häftstift

Materialet

Några milimeter tunt plast som är tänkt som böjbar skärbräda men som jag tycker man kan använda till mer spännande saker.

Steg 1. Mallen

Jag skrev ut dessa två fåglar som mallar. Jag hittade dem genom att googla på bird silhouette och hittade till slut dessa två länkarna:
Freepik.com
Clker.com

Jag klippte till dessa i papper och ritade sedan av pappersmallen på skärbrädan.

 

 

Steg 2. Klippning

När mallen är utritad på skärbrädan är det bara att ta fram saxen och klippa. Plasten är mjuk så med en vass sax är det inga problem att klippa till alla vinklar och vrår. Blir det fult så går det att fixa till med en kniv efteråt så klipp hellre för lite än för mycket och justera med en kniv eller rakblad senare. När det är klart så är det bara att trycka dit ett vitt häftstift så kan du fästa fåglarna på alla typer av väggar utan att lämna mer än ett litet nålstick som avtryck.

bild1

Klart

Jag gjorde fem fåglar som jag delade upp i två gäng på väggen.

bild2